Willem Hiele

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789463887113
Uitgever: Kannibaal
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Evelien Rutten
Druk: 1
Pagina's: 224
Verschijningsjaar: 2019
NUR: Eten en drinken algemeen

“Willem Hiele brengt de filosofie van het

terroir van het polderlandschap op een

prachtige manier in zijn gerechten.”

— Gault&Millau

Chef Willem Hiele vormde zijn ouderlijke

vissershuis in de Belgische

polders om tot een prachtig belevingsrestaurant,

dat een authentieke sfeer

uitstraalt. Vuur, natuur en lokale producten

zijn vitaal in de minimalistische

keuken van Hiele, die steevast een verrassende

smaakdiversiteit creëert. Elk

bord is gelaagd, maar gaat ook telkens

naar de essentie. De ingrediënten zijn

puur en krijgen slechts de minimale

bewerking die ze nodig hebben om hun

smaken volledig tot hun recht te laten

komen.

Terroir is een sleutelwoord in de

keuken van Willem Hiele. Afkomstig

van Oostende, als telg van de achtste

generatie van zeevissers, trekt Hiele de

zuivere natuurkracht van de zee en haar

omgeving door in zijn keuken. Hij zoekt

zijn inspiratie zeer lokaal en giet die in

gerechten zonder franjes. Zelfgeplukte

duinasperges worden gecombineerd

met op vel gebakken heilbot. Vermengd

met nieuwe pruimenbloesem vormt het

sap van afgevallen appelen de basis

van een perfecte vinaigrette. IJs van

sleedoornbes uit de polders is de

hemelse afsluiting van een gastronomisch

avontuur.

Het is dan ook geen wonder dat

Willem Hiele door zowel Michelin als

Gault&Millau gelauwerd werd.

Met teksten van Evelien Rutten,

originele recepten en food stories van

Willem Hiele en authentieke foto’s van

Pieter D’Hoop.