Adviseren als tweede beroep / Druk 4

resultaat bereiken als adviseur

Voorzijde
Achterzijde
Inhoudsopgave
Inkijkexemplaar
53,90
Met 5% studentenkorting
Voor 51,21 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789462760462
Uitgever: Vakmedianet
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Hannah Nathans
Druk: 4
Pagina's: 300
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
Categorie: Verandermanagement
NUR: Management algemeen

Deze vierde herziene druk is uitgebreid met een werkboek voor docenten en studenten. Het bevat een grote variëteit aan oefenmateriaal: reflectieopdrachten, vaardigheidsoefeningen en casuïstiek.

Ideeën in de organisatie geaccepteerd te krijgen. Voor veel staf- en beleidsmedewerkers die goed zijn in hun vak, blijft dit nog steeds een groot struikelblok. En dat is jammer, want vaak is het hun taak vanuit hun discipline een bijdrage te leveren aan de organisatie. Wanneer ze echter niet over de vaardigheden beschikken om invloed uit te oefenen, gaat die bijdrage verloren. Eigenlijk is adviseren dan ook het tweede beroep van staf- en beleidsfunctionarissen.

Om succesvol te zijn in een organisatie is beheersing van de eigen vakdiscipline dus niet voldoende. In zes hoofdstukken leest u hoe u ideeën en adviezen in uw organisatie wél geaccepteerd krijgt. Hoe u weerstanden kunt overwinnen. Daarbij komen zaken aan de orde als ‘standvastig in doelen maar flexibel in methoden’, rollen en rolconflicten, het opbouwen van formele en informele netwerken, het onderkennen van en omgaan met de organisatiecultuur en het ontwikkelen van de juiste adviesstrategie.

Adviseren als tweede beroep geeft vele handvatten die in de praktijk bruikbaar zijn. Die meteen resultaat opleveren. (Aanstaande) interne adviseurs kunnen ze gebruiken om hun adviezen gerealiseerd te krijgen.

Al meer dan 125.000 exemplaren gingen over de toonbank van deze bestseller.

Lees meer