Basisboek wiskunde in business / Druk 2 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
26,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789462742031
Uitgever: Boom Lemma uitgevers
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Rob Erven, Daniël Roelfsema & Gitte Kale
Druk: 2
Pagina's: 70
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Economie en bedrijf algemeen

Wiskunde is een belangrijk ondersteunend vak bij economische opleidingen. Het biedt ondersteuning aan bijvoorbeeld financiële vakken, aan onderzoek en statistiek, aan levensverzekeringswiskunde, operations research, algemene economie en marketing.

Basisboek wiskunde in business biedt een heldere stap-voor-stap uitleg met een groot aantal voorbeelden waaruit goed blijkt wat het belang van wiskunde is voor de beroepspraktijk. In ieder hoofdstuk wordt de theorie uitgelegd aan de hand van een case. Elk hoofdstuk eindigt met een reeks opgaven waarin op verschillende niveaus wordt getoetst of de theorie begrepen is en of de student de benodigde vaardigheden daadwerkelijk bezit. Verder is er een duidelijke competentietraining toegevoegd, waarin de student geprikkeld wordt om met een uitdagend praktijkprobleem aan de slag te gaan.

Op de website behorende bij dit boek, www.basisboekwib.nl, is ondersteunend materiaal te vinden, zoals een PowerPoint-presentatie van ieder hoofdstuk, meerkeuzevragen, Excelfiles met toepassingen van de theorie uit het boek en uitleg over het gebruik van de grafische rekenmachine.

In deze tweede druk is meer aandacht voor elementaire wiskunde. Zowel in het boek als op de website zijn extra opgaven toegevoegd.

Basisboek wiskunde in business is bestemd voor hbo-studenten aan economische opleidingen

Basisboek wiskunde in business is geschreven door Rob Erven, Daniël Roelfsema en Gitte Kale. Allen zijn werkzaam aan de School of Business and Economics van Windesheim in Zwolle.

Lees meer