Vaardig communiceren in de gezondheidszorg (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
41,50
Direct beschikbaar
+
Bestel
ISBN: 9789462740365
Uitgever: Boom Lemma uitgevers
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Jonathan Silverman, Suzanne Kurtz & Juliet Draper
Druk: 1
Pagina's: 332
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
NUR: Gezondheid algemeen

Het belang van communicatievaardigheden voor beroepen in de gezondheidszorg is groot. In dit boek wordt beschreven hoe de hulpverlener met goede communicatievaardigheden betere resultaten boekt. Op basis van onderzoek worden bewijzen geleverd die het belang van deze vaardigheden en de voordelen voor zowel de hulpverlener als de patiënt aantonen.

In Vaardig communiceren in de gezondheidszorg staat een observatielijst centraal; die de stappen in de gespreksvoering volgt.

De structuur van het gesprek en de benodigde vaardigheden komen hierin systematisch aan de orde. Er wordt een degelijk stelsel van basale communicatievaardigheden aangeboden die als uitgangspunt dient voor de omgang met alle communicatieproblemen.

In deze derde druk is zes jaar onderzoek toegevoegd en is meer dan in voorgaande versies aandacht besteed aan interculturele communicatie, gemeenschappelijke besluitvorming, risico-communicatie en de kennis van de patiënt over diens gezondheid.

Ondersteund en geautoriseerd door de auteurs van het oorspronkelijk Engelstalige boek is de bewerking gemaakt ten behoeve van de Nederlandse situatie. Dit boek is door de overzichtelijke structuur, vele voorbeelden, kaders en samenvattingen toegankelijk voor werkers in de verschillende beroepen in de gezondheidszorg. Daarnaast is het relevant voor degenen die een opleiding in deze richting volgen, voor deelnemers aan de nascholingen en voor geïnteresseerde specialisten, al dan niet in opleiding.

Lees meer