Basisvaardigheden Microbiologie / Druk 6

Voorzijde
Achterzijde
60,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 57,48 i
+
Bestel
ISBN: 9789462714793
Uitgever: MK Publishing
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Eus van Hove
Druk: 6
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Vervanger van: 9789066743281
NUR: Technische en nautische vakken BVE-sector (= MBO + volwassenen educatie)

Basisvaardigheden Microbiologie is een multimediale leermethode waarmee basisvaardigheden uit de praktijk van het microbiologie laboratorium worden aangeleerd.

De methode bestaat uit een werkboek met daarin een groot aantal experimenten verdeeld over twaalf thema’s en wordt ondersteund met zelftests en action mazes.

In deze zesde editie zijn de voorschriften nog meer geïllustreerd met foto’s. In hoofdstuk 6 Identificatie van micro-organismen is de Kligler-ijzeragartest vervangen door de Triple Sugar Iron (TSI) agartest. De lysine decarboxylatietest is extra aan dit hoofdstuk toegevoegd.

Het hoofdstuk Voedingsmiddelenmicrobiologie is herzien en verder uitgebreid. Naast de melkzuur en alcoholfermentatie is het microbiologisch onderzoek aan voedingsmiddelen uitgebreid. Het mesofiel aeroob kiemgetal wordt bepaald in gehakt, shoarma en döner kebab (experiment 46). HACCP komt aan de orde in experiment 47 Enterobacteriaceae in kant-en-klaar maaltijden. Het salmonella onderzoek is gehandhaafd in experiment 48 Grensreactie op Salmonella in kipproducten. Nieuw is het experiment 49 waarin onderzoek wordt gedaan naar coagulase-positieve staphylococcen in garnalen. In experiment 50 wordt hygiëneonderzoek gedaan met RODAC-plaatjes en swabs.

Aanvullende informatie is te vinden op de website www.basismicrobiologie.nl.