HRM voor de lijnmanager / Druk 3

Voorzijde
Achterzijde
Inhoudsopgave
Inkijkexemplaar
41,00
Met 5% studentenkorting
Voor 38,95 i
Levertijd: 3 dagen
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789462364127
Uitgever: Boom Lemma uitgevers
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Erik van Soest & Dineke Sepmeijer
Druk: 3
Pagina's: 237
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
Categorie: Personeelszaken
NUR: Personeel en organisatie

Human Resource Management (HRM) is een interessant vakgebied waarbij een balans moet worden gevonden tussen de doelen en behoeften van groepen medewerkers enerzijds, en de doelen en wensen van de organisatie anderzijds. Daar is allerlei kennis voor nodig van uiteenlopende onderwerpen als arbeidsrecht, personeelsinstrumenten, leidinggeven en motiveren.

De meeste boeken over HRM zijn dik en gedetailleerd, en primair bedoeld voor toekomstige HR managers. Dat is vaak te veel van het goede voor de (toekomstige) lijnmanager die enkel de kern van HRM wil doorgronden. Dit boek behandelt vrijwel uitsluitend die HRM-onderwerpen die voor een 'doorsnee' lijnmanager relevant zijn.

Bijzonder aan dit boek is dat de nadruk wordt gelegd op het werken met concrete personeelsdoelen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk gebeurt het weinig. Vrijwel elke organisatie werkt met doordachte organisatiedoelen en -strategie├źn, maar niet met (daarvan afgeleide) specifieke personeelsdoelen. In dit boek is daar nadrukkelijk aandacht voor en wordt dat gecomplimenteerd met bruikbare modellen en methoden.

Deze derde druk is geheel herzien. De arbeidsjuridische onderwerpen zijn in samenwerking met juriste Dineke Sepmeijer geactualiseerd. Ook is er in het boek meer aandacht voor onderwerpen als ziekteverzuim, Het Nieuwe Werken en het ontslagrecht.

Op www.hrmvoordelijnmanager.nl is materiaal te vinden voor studenten en docenten, waaronder diverse oefenvragen.

Erik van Soest verzorgt onderwijs op het gebied van Management & Organisatie, Human Resource Management en VeranderManagement aan de Hospitality Business School van Saxion hogeschool te Deventer.

Lees meer