Kreupelhout/Crippled wood / druk 1

Voorzijde
25,95
Met 5% studentenkorting
Voor 24,65 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789462300064
Uitgever: Exhibitions International
Verschijningsvorm: Hardback
Auteur: Parret & Coetzee
Druk: 1
Pagina's: 80
Verschijningsjaar: 2013
NUR: Kunst algemeen

Uitgegeven naar aanleiding van de deelname van Berlinde De Bruyckere aan de Biënnale van Venetië 2013

Accompagne l'exposition de Berlinde De Bruyckere a l'occasion de sa participation a la Biennale de Venise en 2013

Deze catalogus verschijnt ter gelegenheid van de deelname van Berlinde De Bruyckere aan de Biënnale van Venetië in 2013 en is de vrucht van de uitzonderlijke ontmoeting tussen de Vlaamse kunstenares en de schrijver J.M. Coetzee. Berlinde De Bruyckere, een van de belangrijkste figuren in de hedendaagse kunst, vond in de onuitgegeven geschriften van de bekende Zuid-Afrikaanse auteur de hartstocht en de bittere schoonheid waarnaar ze op zoek was.

Ook de Belgische schrijver Herman Parret heeft tot voorliggend werk bijgedragen. In de sublieme wandelingen die hij ons voorstelt, ontdekken we een sleutelfiguur uit de geschiedenis van de Serenissima: de heilige Sebastiaan. Als "icoon van de icoon" van Venetië krijgt het dubbele beeld van zinnelijkheid en mystiek lijden van de heilige, als allegorie van liefde en passie, een heel bijzondere weerklank in het werk dat Berlinde De Bruyckere voor het Belgische paviljoen maakte.

John Maxwell Coetzee is romanschrijver, essayist, linguist en vertaler translator. Hij won tweemaal de Booker Prize en ontving in 2003 de Nobelprijs voor Literatuur. Herman Parret is emeritus gewoon hoogleraar aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de Universiteit van Leuven (België) waar hij taalfilosofie en wijsgerige esthetica doceerde.

Lees meer