Dagboek Amerika

6231 kilometer fietsen van de Pacific naar de Atlantic

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
14,95
Met 5% studentenkorting
Voor 14,20 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789462261341
Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.
Verschijningsvorm: Hardback
Auteur: Frans Bevers
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Fietsgidsen

In juni en juli 2014 fietste Frans Bevers met een internationale groep van San Francisco, Californiƫ naar Portsmouth, New Hampshire: 6231 km in 47 dagen door 13 staten.

Van deze tocht dwars door de Verenigde Staten van Amerikahield hij een gedetailleerd dagboek bij met aantekeningen over het landschap, de steden, de muziek, de mensen en het fietsen zelf. Naast een dag tot dag beschrijving van zijn ervaringen zijn in deze uitgave talrijke foto's opgenomen die onderweg zijn gemaakt.

Rijdend door indrukwekkende landschappen zoals de Bonneville-zoutvlaktes, de Nevada woestijn, Monarch Pass op een hoogte van 3448 meter in de Rocky Mountains, de Black Canyon in Colorado, langs de Mississippi, Lake Erie en over de 'rollers' van Missouri. Maar ook de honderden kilometers langs soja- en maĆÆsvelden en de deerniswekkende 'feed farms' in Kansas komen aan bod.

Frans Bevers (1949) is ontwerper/ontwerp docent en een gepassioneerd fietser.

Bert Wagendorp schreef over dit boek:

'Ik heb het idee om dwars door de Verenigde Staten te fietsen altijd absurd gevonden. Dat vind ik nog steeds. Maar na lezing van dit boek sluit ik niet langer uit dat ik het ooit zal doen.'

- See more at: http://www.lecturisbooks.nl/nl/webwinkel/dagboek-amerika/62958#sthash.ehcsjgaG.dpuf

Lees meer