Demotie, het laatste taboe doorbroken

het laatste taboe doorbroken

Voorzijde
Achterzijde
46,50
Met 5% studentenkorting
Voor 44,18 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789462150492
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Richard Jongsma
Druk: 1
Pagina's: 350
Taal: Nederlands
NUR: Personeel en organisatie

DEMOTIE

Demotie als HR-instrument staat veelal in een negatief daglicht en is een onderwerp waar men liever niet de vingers aan wil branden. Toch staan we aan de vooravond van het doorbreken van dit laatste taboe binnen HR. Terecht is het steeds vaker onderwerp van discussie. Immers, vanuit het oogpunt van langer doorwerken, duurzame inzetbaarheid en het principe van een beloning die in overeenstemming is met het afgeleverde werk lijkt demotie een logisch instrument.

Toch roept het onderwerp tal van vragen op. Is demotie een mogelijk antwoord op het langer inzetbaar houden van medewerkers? Kan het aanbieden van een andere lagere functie die beter bij de medewerker past ontslag voorkómen? Kan het de instroomkansen van 50-plussers die nu aan de

zijlijn staan bevorderen? In hoeverre bevordert demotie het binden en boeien van medewerkers in een krappe arbeidsmarkt wanneer zij de mogelijkheid hebben om te kiezen voor een functie die beter bij hun behoeften aansluit?

Het woord demotie roept bij veel mensen negatieve emoties op. Dit boek is echter geschreven vanuit de kansen en mogelijkheden die demotie kan bieden aan zowel individuele medewerkers als organisaties.

Demotie. Het laatste taboe doorbroken is bestemd als handreiking voor de HR-professional die meer theoretische achtergrond wil over demotie en wil leren van praktijkvoorbeelden van organisaties en professionals die hen voorgingen. Het is daarmee vooral een praktisch boek voor HR-professionals

die proactief met het onderwerp demotie binnen hun eigen organisatie aan de slag willen.

Lees meer