Donkere Wolken / druk 1

hoe een natuurrijk volkstuinenpark met de ondergang bedreigd werd

Voorzijde
22,11
Met 5% studentenkorting
Voor 21,00 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789461934925
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Frans Picavet
Druk: 1
Pagina's: 328
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2012
NUR: Literaire roman, novelle

De euforie na het behalen van het Keurmerk - uitvoerig beschreven in 'Een Huis voor de Natuur' - is niet van lange duur, want al spoedig verschijnt in de plaatselijke krant een bericht met als titel 'Einde van de volkstuintjes?'

Tuinvereniging Vreugde na Arbeid is in rep en roer. Wordt het volkstuinenpark verplaatst, opgeheven? Dit onheilsbericht hangt gedurende lange tijd als een donkere wolk boven de vereniging en bepaalt in grote mate de stemming onder de tuinders.

Het bestuur laat het er echter niet bij zitten en schakelt het AVVN in, de landelijke organisatie voor hobbytuinders. Het AVVN heeft al meerdere keren het tij weten te keren door gemeentebesturen te laten zien dat een natuurrijk volkstuinenpark zoals VnA van grote waarde is voor de inwoners van de gemeente. Ook de tuinders zetten zich schrap en bundelen hun krachten in de actiegroep "VnA blijft!"

Tijdens het 50-jarig jubileum van VnA prijst burgemeester Otto Ogentroost in gloedvolle bewoordingen de tuinvereniging en zegt hij de tuinders toe samen met wethouder Ester Ereprijs te vechten voor het behoud van het tuinenpark. Is hij werkelijk zo begaan met het lot van tuinverenigingen? De tijd zal het leren.

Lees meer