Waanzin. De val van Rome. / druk 11

Voorzijde
23,14
Met 5% studentenkorting
Voor 21,98 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789461934703
Uitgever: Uitgeverij Heijink
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Sander Hof
Druk: 11
Pagina's: 228
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
NUR: Geschiedenis algemeen

Fabrizio Gisler wordt geselecteerd om de paus te dienen in de Zwitserse Garde. Eindelijk mag hij zijn geboortedorp verlaten. Zonder zijn geliefde meisje gaat Fabrizio op reis. De verwachtingen over Rome zijn hooggespannen, maar in niets voldoet de eeuwige stad hieraan. Oude vrienden stellen teleur en eigen principes worden op de proef gesteld. Een zwalkende pauselijke politiek zorgt voor een dreigende sfeer.

Deze dreiging krijgt voor Fabrizio een persoonlijke tint als de confrontatie met zijn broer, die als huurling in het Duitse leger dient, onafwendbaar lijkt.

In de opmaat naar 6 mei 1527, de dramatische val van Rome, wordt Fabrizio heen en weer geslingerd tussen loyaliteit en gevoelens. En welke rol speelt de oplaaiende liefde? Tegen de gruwelijke achtergrond van de val van Rome wordt Fabrizio tot verregaande keuzes gedwongen.

'Waanzin. De val van Rome' vormt met 'Begeerte. Het verval van Rome' een indrukwekkend tweeluik over een belangrijke periode in de geschiedenis van Rome en Europa.

Sander Hof is afgestudeerd in de kerkgeschiedenis aan de Theologische Universiteit Kampen en kenner van Rome en het Vaticaan. Al jaren leidt hij geïnteresseerden rond in de eeuwige stad.

Lees meer