De Syrische keuken van Imad

Een culinaire liefdesbrief aan Damascus

Voorzijde
Achterzijde
29,95
Leverbaar vanaf 13 juni
+
Bestel
ISBN: 9789461433190
Uitgever: Good Cook B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Imad Alarnab
Druk: 1
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
NUR: Keuken per land en streek

De Syrische keuken van Imad: een culinaire liefdesbrief aan Damascus

De Syrische keuken van Imad is niet alleen een kookboek

maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab,

chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle

restaurants in Damascus. Tot 27 juli 2015. Van

respectabel burger tot vluchteling: te voet en met de

trein, via Libanon, dwars door Europa en een verblijf

van 64 dagen in de ‘Jungle van Calais’. Krap zes jaar

later, met vallen en opstaan, opende Alarnab Imad’s

Syrian Kitchen in Londen.

Zijn indrukwekkende verhaal loopt als een rode draad

door dit kookboek heen en vertelt onder meer dat

samen eten en koken verbindt en verbroedert. Van

traditionele Syrische gerechten tot en met signature

dishes die hij in de loop der jaren als chef-kok heeft

ontwikkeld.

Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma

(geplette aardappels besprenkeld met chermoula-yoghurt),

saroja (aubergines met kaas & dadelmelasse),

geserveerd met jirjir (rucolasalade met halloumi &

watermeloen). Imponeer met gemarineerde lamsschouder

(kaftif ghanam), ontdek groentegerechten

als zahraa harra, bloemkool met rode uien & pepers,

en sluit een diner af met knafeh nableseh (gebakken,

boterig sliertjesdeeg gevuld met kaas en overgoten

met zoete siroop).