Ontdek culinair Tel Aviv
Tel Aviv, het moderne culturele centrum van het
Midden-Oosten is een waar east meets west-kruispunt.
Ook in culinair opzicht is Tel Aviv een melting pot:
de smaken van de Middellandse Zee en die van het
Midden-Oosten komen samen. Oren is niet alleen
het persoonlijke verhaal van chef-kok Oded Oren
maar ook een ode aan zijn culinair Tel Aviv.
De recepten in Oren zijn zowel geschikt voor de
beginnende als meer ervaren koks: van streetfood en
kleine gerechtjes als arayes (gevulde pitabroodjes), de
typische smaakmakers en bijgerechten als labneh en
Libische zuurwaren maar ook challe en cholent uit de
Asjkenazische keuken en lamskoteletjes met yoghurt
& zhoug (chilisaus uit de Jemenitische keuken)
komen aan bod.
Dek de tafel vol en deel eenvoudige gerechten zoals
platbrood met gezouten sardientjes & ingelegde
citroen, kruidensla met kersen & amandelen, viskebabs
met tzatziki & citroen of sabich uit de Irakees
Joodse keuken. Maak restaurantwaardige gerechten:
salade van gegrilde octopus met sherryazijn & chili of
pijlinktvis gevuld met gekruid lamsvlees. Met overheerlijke
salades, bijgerechten en hoofdgerechten:
Oren weerspiegelt de culinaire melting pot van Tel
Aviv