Sicilië

heerlijke gerechten van een Italiaans eiland

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
27,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789461431646
Uitgever: Good Cook B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Giancarlo Caldesi Katie Caldesi
Druk: 1
Pagina's: 272
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
NUR: Keuken per land en streek

Ontdek de unieke keuken van Sicilië. Door de eeuwen heen hebben o.a. de Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Noormannen hun stempel op de Siciliaanse keuken gedrukt en dat proef je terug: exotisch, kruidig en inventief. In combinatie met de enorme variëteit aan vis uit de Middellandse Zee en de producten van het eiland zelf - kaas, citrusvruchten, wijn, olijfolie en zout - is de keuken van Sicilië een ware verrassing die je moet hebben geproefd.

Maak typische Siciliaanse gerechten als sarde a beccaficu (gevulde sardientjes) of bloemkool op Siciliaanse wijze klaar: met ansjovis en in rode wijn gestoofd. Of serveer caponata, het zoetzure auberginegerecht.

Streetfood uit Palermo, antipasti en prachtige pasta-, vis- en vleesgerechten en uiteraard de zoete zaligheden waar Sicilië bekend om staat: van ricotta- taart met marsalasiroop tot en met ijs en torta di marmellata ai mandarini.