Kaneel & Kardemom

Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
25,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789461431349
Uitgever: Good Cook B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Anne Shooter
Druk: 1
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Eten en drinken algemeen

'Kaneel & Kardemom' is een weerspiegeling van de Joodse bakcultuur: van familierecepten waarmee Anne Shooter in Groot-Brittanniƫ is opgegroeid, Midden-Oosterse bakrecepten van haar Israƫlische schoonfamilie en een keur aan verzamelde bakgerechten. Recepten uit de westerse wereld tot en met verrukkelijke gerechten die zijn oorsprong in het Midden-Oosten hebben.

Van tahin-honingkoekjes, Joods-Italiaanse pompoentaart, het Duitse Mandelbrot (amandelbrood) met pistache en cranberry's tot cheesecake uit Jeruzalem. Galle, bagels, pretzels, mazzes, laffabrood, kaneelballetjes en oranjebloesemkoekjes. Van traditionele receptuur tot en met moderne gerechten uit de bakkerijen van Tel Aviv; van zoete zaligheden tot en met hartige gerechten.

'Kaneel & Kardemom' biedt bovendien historische achtergrondinformatie over de herkomst van de ge- rechten en geeft goede uitleg hoe je zuivelproducten kunt vervangen voor diegenen die de spijswetten naleven. Daarnaast is er een hoofdstuk geweid aan de bakgerechten die tijdens Pesach worden genuttigd; de periode waarin niets gegeten wordt wat gerezen is.