Constructieleer: Gewapend beton

Voorzijde
61,00
Met 5% studentenkorting
Voor 57,95 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789461040060
Uitgever: Aeneas
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Braam, C.R.
Druk: 7
Pagina's: 464
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2010
NUR: Non-fictie informatief/professioneel algemeen

Het verschijnen van de eerste druk van het boek Constructieleer Gewapend Beton (CB2) in de zomer van 2000 markeerde het begin van een nieuwe serie constructieve betongerelateerde studieboeken op HBO-niveau. Ingegeven door de modernisering van het onderwijs lag voortaan meer nadruk op zelf­studie. CB2 werd al snel hét standaardwerk voor het betononderwijs in Nederland en heeft inmiddels duizenden studenten Bouwkunde en Civiele techniek geholpen kennis van en inzicht in betonconstructies te verkrijgen.

Vierde druk

De komst van Eurocode 2 maakte een grondige herziening in 2008 noodzakelijk; in augustus dat jaar verscheen de vierde druk van het boek. Raadpleging van een klankbordgroep gevormd door HBO-docenten leverde een enigszins aangepaste inhoudsopgave op, waardoor aanschaf van de herziene druk van CB2 voor de betonconstructeur onvermijdelijk en onontkoombaar was. Als gevolg van deze brede acceptatie is de vierde druk eerder dan voorzien uitverkocht geraakt.

Vijfde en zesde druk

Daarop besloten Uitgeverij Æneas en het Cement&BetonCentrum tot een vijfde druk. Fouten en onvolkomenheden uit de vierde druk, voor zover bij auteurs en gebruikers opgevallen, werden hierin hersteld. Ook deze vijfde druk is eerder dan voorzien uitverkocht geraakt. Daarom werd besloten tot een zesde, ongewijzigde druk.

Zevende druk

Door het verschijnen van een conceptversie van de nieuwe Nationale Bijlage bij Eurocode 2, zijn op een aantal onderdelen veranderingen doorgevoerd die gevolgen hebben voor de technische inhoud van CB2. De auteurs hebben deze wijzigingen opgenomen in deze zevende druk.

Let op: bij de vierde, vijfde en zesde druk van CB2 werd tijdelijk een tabellenboekje verstrekt omdat de Grafieken en Tabellen Beton (GTB) nog niet waren aangepast aan de Eurocode. Omdat er nu wel een nieuwe, aan de Eurocode aangepaste versie van de GTB beschikbaar is, wordt dit tabellenboekje niet meer als onderdeel van CB2 uitgegeven. De GTB 2010 is beschikbaar via de Betonvereniging.

Lees meer