Hollandse pot

van duivekater en hete bliksem; Hollandse streekgerechten en wetenswaardigheden

Voorzijde
Achterzijde
8,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789460971952
Uitgever: De Lantaarn B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Druk: 1
Pagina's: 80
Taal: Nederlands
Vervanger van: 9789055137688
NUR: Keuken per land en streek

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling

veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en

landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse

pot. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn

eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in

vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven

in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.

Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in

meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg

van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediƫnten en

bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie

iets verschillen, soms zelfs plaatselijk.

In dit boek staat een selectie van Hollandse gerechten en

lekkernijen als Sipelsop, Duivekater, Snert, Stamppot rauwe

andijvie, Wentelteefjes en Oliebollen.

In Hollandse pot worden de Hollandse keukengeheimen

prijsgegeven.