De liefde laat niemand vrij

Een zoektocht naar waarheid en recht bij atheïsten, moslims en christenen

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
19,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789403300191
Uitgever: Highway Media
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: G. Vrooland
Druk: 1
Pagina's: 360
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
NUR: Theologie algemeen

Een zoektocht naar waarheid en recht bij atheïsten, moslims en christenen

Gerard Vrooland was een gewone dominee in een kerk, maar had een hart voor mensen die geen plek in een kerk vonden. Hij ging preken in de kroeg, kreeg nieuwe contacten en kocht een inloopruimte voor jong en oud. Er ontstond ‘Kerk op Straat’. Door discussie avonden met moslims en atheïsten werd hij gedwongen om door te denken over deze gesprekken.

Uitspraken zoals: ‘God bestaat niet’, ‘Allah is één en Mohammed is zijn profeet’, ‘Jezus is Gods zoon en onze Verlosser’ zijn bekend en lijken voldoende om de verschillen tussen atheïsten, moslims en christenen aan te geven. Maar wat bedoelt de atheïst met God? Is Allah één? Hoe past Jezus in de Drie-eenheid? Was er een zondeval?

Vragen die belangrijk zijn voor een gesprek met atheïsten en moslims, maar ook met christenen.

Het boek van Gerard Vrooland is onmisbaar als men hierover op een fundamenteler niveau wil doordenken.

Hij begreep dat alle keuzes worden bepaald door een vorm van liefde. Dat uitgangspunt vinden we in dit boek.

We ervaren keuzes meestal als een vrije daad, maar atheïstische denkers beweren dat vrije keuze een illusie is. Moslims geloven dat zij beoordeeld worden op hun keuze. Tegelijk geloven zij dat Allah alles in het leven voorbeschikt heeft. Is er dan wel een vrije keuze? Ligt dit voor christenen anders of hebben zij ook geen vrije keuze?

Als er geen vrije keuze is, is God dan wel rechtvaardig? Hoe gaan christenen, moslims en atheïsten om met recht en onrecht?

Dit boek beschrijft een gewetensvolle zoektocht van een gelovige met fundamentele vragen. Hij zoekt vanuit de Bijbel antwoorden in theologie en wetenschap, maar is niet bang om flexibel om te gaan met de verschillende gegevens die hij op zijn zoektocht tegenkomt. Het is een boek om over door te denken.

Eerder verscheen van de hand van Gerard Vrooland het boek ‘De kroeg als Gods akker’.