Proef Korea

Koreaanse recepten met lokale ingrediënten

Voorzijde
Achterzijde
29,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789401487801
Uitgever: Lannoo
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Ae Jin Huys
Druk: 1
Pagina's: 216
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
NUR: Eten en drinken algemeen

Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de 'jangs', de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chillipasta (gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpallet én een positief effect op de gezondheid. Ae Jin Huys liet ons eerder al kennismaken met 'kimchi', op Koreaanse wijze gefermenteerde groente. In dit boek laat ze zien hoe je verschillende jangs kan inzetten als smaakmaker.

Vervang de boter bij je aardappels bijvoorbeeld eens door jang en er gaat een hele waaier aan aroma's voor je open. Aan de hand van 70 toegankelijke recepten - met ingrediënten die je gemakkelijk kan vinden bij de lokale handelaar - maken de jangs in een handomdraai je dagelijkse kost gezonder en lekkerder. Het beste van twee werelden!