Zelf kaas maken

Van ricotta en brie tot feta en Goudse kaas

Voorzijde
Achterzijde
29,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789089899163
Uitgever: Terra
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Morgan McGlynn
Druk: 1
Pagina's: 224
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Basis kookboeken Koken en apparatuur

Zelf kaas maken laat zien hoe je thuis zelf achttien heerlijke kazen kunt maken: van rijk en kleverig tot heerlijk stinkend. Aan bod komen onder andere mozzarella en ricotta, de zoute en veelzijdige halloumi, feta en paneer, een smeltende Zwitserse kaas, een gerijpte cheddar en brie. Als je de eenvoudige stap voor stap instructies en deskundige tips van Morgan McGlynn volgt, leer je hoe je een ambachtelijke kaasmaker kunt worden! Het boek legt de basis van het productieproces uit, inclusief alle benodigdheden om van start te gaan. Het bevat een gids voor melksoorten en het seizoenskarakter van kaas. Ook vind je bij sommige kazen beknopte profielen van gespecialiseerde kaasmakers, waaronder Old Amsterdam.