Inside the No

De Lewis methode van Deep Democracy

Voorzijde
Achterzijde
27,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 26,55 i
+
Bestel
ISBN: 9789089840196
Uitgever: Heart Media
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Myrna Lewis
Druk: 1
Pagina's: 320
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Management algemeen

Tijdens de verwarring van het bevrijden van Zuid Afrika van de apartheid, gebruikten Myrna Lewis en haar overleden echtgenoot Greg de Deep Democracy methode van Arnold Mindell om een krachtige verzameling van besluitvormings- en conflictresolutietechnieken te ontwikkelen. Deze technieken transformeren bedrijven, organisaties, scholen, families, relaties en levens overal ter wereld.

Mindell’s deep democracy

Deep Democracy, zoals het nu wordt toegepast, is de ‘Lewis methode’. Deze is gebaseerd op tools en technieken, ontwikkeld door Mindell. Mindell’s process orientated psychology en de term Deep Democracy beschrijven het belang om begrip te kweken voor alle perspectieven op de realiteit. Hij formuleert drie bewustzijnsniveaus: de meetbare en objectieve werkelijkheid, de niet-meetbare en subjectieve werkelijkheid en de diepere, niet uit te drukken realiteit. Deze drie aspecten moeten binnen Deep Democracy gelijk worden gewaardeerd. Door bewustzijn te creëren op alle niveaus lukt het om het totaalbeeld te zien en kan er een nieuw begrip ontstaan van bestaande problemen en is er ruimte voor innovatieve en verrassende oplossingen.

De Lewis methode

Myrna en Greg Lewis hebben dit psychologisch concept van Mindell vertaald naar een praktische methode die kan worden gebruikt binnen organisaties. Deze Lewis-methode hebben ze als eerst toegepast binnen het Zuid-Afrikaanse bedrijf Eskom, net zoals het land op dat moment in transitie was van apartheid naar democratie. De grootste uitdaging in het bedrijf waren de raciale spanningen en verharde standpunten, die op dat moment in een keer werden omgegooid. Nadien wordt Deep Democracy vaak toegepast om conflicten op te lossen in organisaties met veel diversiteit of volhardende tegenstellingen en om op een nieuwe manier met besluitvorming om te gaan. Binnen deze methode worden mensen geconfronteerd met hun eigen vooroordelen en vanuit die tegenstellingen gewerkt aan een oplossing. Binnen het bedrijfsleven en in organisaties wint Deep Democracy aan populariteit, en ook bij NGO’s, onderwijs, opvoeding en sociaal activisme wordt met de principes gewerkt.

'In de NEE' van Myrna Lewis is een duidelijke, stapsgewijze handleiding voor het gebruik van Deep Democracy in je eigen wereld. Je leert hoe je:

– Moeilijke beslissingen neemt op een verrassende nieuwe manier,

– Tot besluiten komt met 100% draagvlak,

– Conflicten oplost,

– De dynamiek ‘leest’ die van invloed is op groepsinteracties,

– Innerlijke bronnen ontdekt waarvan je niet wist dat je ze had,

– Relaties verdiept,

– De deelname van iedereen in je groep inspireert,

– De verborgen wijsheid van de minderheid krijgt,

– Nieuwe creativiteit in je bedrijf, familie en sociale omgeving brengt.

Dit boek laat je zien hoe je de methode vanaf nu in dagelijkse situaties op je eigen tempo kunt gaan gebruiken. Of je een CEO bent of een leerling van de basisschool, Deep Democracy opent de deur naar persoonlijke inzichten en ontwikkeling van organisaties. Het creëert nieuwe kansen voor groei op ieder niveau van jouw ervaring.

MYRNA LEWIS

Myrna Lewis pionierde in de jaren zeventig met nieuwe onderwijsmethodes voor autistische kinderen terwijl zij studeerde voor sociaal werker. Later behaalde ze een master in klinische psychologie. Ze ging als consultant werken in het bedrijfsleven, en werkt ook nu nog wereldwijd met bedrijven en adviesbureaus. Myrna ontving in 2001 de Ashoka Fellowship Award, die haar werk met Zuid-Afrikaanse leerkrachten en HIV/Aids hulpverleners ondersteunde. In 2006 erkenden de Verenigde Naties Deep Democracy als één van tachtig leidende Zuid-Afrikaanse innovaties. Myrna heeft twee kinderen. Ze woont in Johannesburg, Zuid Afrika en faciliteert wereldwijd trainingen en processen in Deep Democracy.