Eisignalen

praktijkgids voor een optimale eikwaliteit

Voorzijde
Achterzijde
60,93
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789087402525
Uitgever: Roodbont
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Piet Simons Ton van Schie Jolanda Holleman
Druk: 1
Pagina's: 164
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
NUR: Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen

Eisignalen volgt het ei op zijn reis door alle schakels: van pluimveehouder naar verpakker, verwerker tot aan de consument. Het beschrijft het ontstaan en de unieke samenstelling van het ei. Optimaliseren van eikwaliteit is een van de belangrijkste aandachtspunten in de hele pluimveeketen. De kwaliteit van een ei is te beïnvloeden vóórdat het ei is gelegd, maar zeker ook nog nadat het ei is gelegd. Succesvolle professionals weten hoe ze eikwaliteit kunnen managen. En hoe ze hierop kunnen sturen en beslissen.

Dit betekent oog hebben voor detail. Eisignalen legt uit hoe je dit 'oog' kunt ontwikkelen. Door jezelf steeds opnieuw drie vragen te stellen: Wat zie ik? Hoe komt dit? Wat doe ik? Je krijgt inzicht en krijgt het proces nog beter in de vingers.

Daarnaast geeft Eisignalen antwoorden op vragen als: Hoe ontstaat een ei van

optimale kwaliteit? Welke hen legt zo'n ei? Hoe voorkom ik afwijkingen? Hoe

voeg ik waarde toe? De positie van een breuk vertelt bijvoorbeeld al heel veel over de oorzaak.

Eisignalen laat je aan de hand van wel 650 foto's en illustraties de basis zien van kwaliteitsdenken en daarnaar handelen. Met concrete vraagstukken en

voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk. En met als resultaat een tevreden consument.