Luister je wel naar mij? / Druk 22

Gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
29,90
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 28,41 i
+
Bestel
ISBN: 9789085600992
Uitgever: SWP
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Martine F. Delfos
Druk: 22
Relevante opleidingen:
Pagina's: 208
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Voorgeschreven bij o.a.:
Vervanger van: 9789088505102
NUR: Pedagogiek

Gesprekken met kinderen voeren we allemaal. Voor leerkrachten, hulpverleners voor kinderen en gezinnen of voor (jeugd)artsen is het voeren van gesprekken met kinderen een kerntaak.

In Luister je wel naar míj? beschrijft Martine Delfos hoe gesprekken met kinderen van vier tot en met twaalf jaar gevoerd kunnen worden. Hoe krijg je ze aan de praat over wat hen bezighoudt? Moet je praten en spelen tegelijk? Welke vraagtechnieken zijn op welke leeftijd geschikt? Hoe schat ik de mentale leeftijd van een kind in? Maar ook: hoe zorg je dat het kind een optimale getuige is?

Martine Delfos schreef een boek waarin het meest recente onderzoek verwerkt is tot een model van leeftijdsgewijze vormen van gespreksvoering. Het is geschikt als leerboek voor mensen die met kinderen in de basisschoolleeftijd werken, van leerkracht of politieagent tot therapeut. Het blijkt ook in de dagelijkse praktijk van de opvoeding een handvat te geven aan ouders hoe met hun kind te communiceren.

Luister je wel naar míj? is deel 1 in een serie van twee boeken over communicatie: Communiceren met kinderen en jeugdigen. Deel 2, Ik heb ook wat te vertellen!, gaat over communiceren met pubers en adolescenten.