DE ROOK IN WHISKY IS WEL DE MEEST VOOR DE HAND LIGGENDE COMBINATIE MET BARBECUE. JEROEN HAZEBROEK EN HARRY HAVINGA, SAMEN MEER DAN 60 JAAR BARBECUE-ERVARING, COMBINEREN IN DIT BOEK HUN LIEFDE VOOR GRILLEN EN WHISKY. DE VUISTREGEL IS: PARFUMEER JE GERECHT.
Met 'Het Ultieme Whisky- en BBQboek' ga jij als barbecue- en/of whiskyfanaat de uitdaging aan om de perfecte match tussen ingrediënt en whisky te vinden. Dat doe je door te injecteren, te sproeien, te lakken of een scheutje door de marinade te mengen. Auteurs Jeroen Hazebroek en Harry Havinga laten je zien dat een goed glas whisky niet alleen lekker is om te drinken bij de barbecue, maar dat deze twee ook uitstekend gecombineerd kunnen worden. Allereerst gaan ze daarom dieper in op hoe whisky wordt gemaakt en hoe de verschillende stappen invloed hebben op de smaak. Daarna gaan we proeven.
De 60 gevarieerde recepten in dit boek zijn ingedeeld op regio. Ga voor steak and kidney pie met Speyside whisky uit Schotland of een Irish stew met lamsvlees. Serveer je prime rib van Angus beef eens met whiskeyboter of je spareribs met rode bourbon-barbecuesaus. Japans buikspek lak je met whiskymarinade en Oosterscheldekreeft is heerlijk in een rouille met wat single malt. Dit boek viert de vriendschap tussen whisky en barbecue en staat vol met traditionele grillgerechten en spannende, nieuwe recepten. Probeer ze uit en proef van de whisky’s die Jeroen en Harry erbij aanraden.