Wijze Lessen

12 bouwstenen voor effectieve didactiek

Voorzijde
Inkijkexemplaar
25,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 24,65 i
+
Bestel
ISBN: 9789077866528
Uitgever: Ten Brink Uitgevers
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur:
Druk: 1
Relevante opleidingen: KOP-opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn Leraar Natuurkunde Leraar Scheikunde Wiskunde
Pagina's: 170
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Utrecht Hogeschool Rotterdam
NUR: Onderwijs en opvoeding

Welke bouwstenen voor effectieve lessen kunnen docenten in het VO gebruiken en hoe pas je ze toe in de dagelijkse lespraktijk?

Dagelijks geven duizenden leraren het beste voor zichzelf in de klas. Hoewel het takenpakket van de leraar heel divers is, blijft het geven van een goede les de kern van het vak. Zes auteurs uit Nederland en Belgie met ruime ervaring in onderwijspraktijk en onderwijsonderzoek presenteren in dit boek de meest recente wetenschappelijke inzichten op het vak van leren en instructie. En verbinden deze inzichten met de praktijk van het lesgeven. Met dit boek hopen ze leraren en bij uitbreiding elke onderwijsprofessional te inspireren tot een onderwijspraktijk waar elke leerling optimaal de kans krijgt om bij te leren. Op www.wijzelessen.eu blijven de auteurs nieuwe ontwikkelingen en activiteiten delen.

In dit Nederlandstalig boek wordt voor docenten in het voortgezet onderwijs, het ABC van effectieve instructie helder en praktijkgericht beschreven. Wil jij als docent naast lesgeven, leerlingen actief laten participeren en heb je zelfstandig werken hoog in het vaandel staan? In het boek WIJZE LESSEN kun je het volgende verwachten:

Gebaseerd op het werk van o.a. Barak Rosenshine (2010) en Pashler en collega's (2007);

Wetenschappelijk onderbouwd;

Veel praktijkvoorbeelden en concrete lessuggesties;

Bouwstenen onder de noemer van directe instructie, responsive teaching en expliciete instructie;

Een auteursteam van formaat: Tim Surma, Kristel Vanhoyweghen, Dominique Sluijsmans, Gino Camp, Daniel Muijs en Paul Kirschner.