Het nieuwe verdwijnwoordenboek

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789077767597
Uitgever: Lexiton Taalbank
Auteur: Ton den Boon
Pagina's: 192

Spijkertjeswee, speldengeld, Bijbeldochters, hemeldragonders, hallelujazusjes, nachtloopsters, daghitjes, sluikmin, alkoofliefde, zomerzotjes - Het Nieuwe Verdwijnwoordenboek beschrijft de mooiste, gekste woorden die vaak eeuwenlang gangbaar zijn geweest, maar die nu definitief uit ons taalgebruik zijn verdwenen.

Het Nieuwe Verdwijnwoordenboek beschrijft mooie en vooral met nostalgie omgeven woorden en uitdrukkingen die soms eeuwenlang gangbaar zijn geweest, maar die definitief uit ons taalgebruik zijn verdwenen. Niet alleen de betekenis wordt uitgelegd, maar ook wordt getoond (aan de hand van literaire citaten) hoe de woorden vroeger werden gebruikt.

Het Nieuwe Verdwijnwoordenboek is de opvolger van het zeer succesvolle Verdwijnwoordenboek (2013). Omdat er maar mooie woorden blijven verdwijnen, bevat Het Nieuwe Verdwijnwoordenboek honderden nieuwe verdwenen woorden. Het Nieuwe Verdwijnwoordenboek bevat tevens tips & tricks voor het spelen van het Verdwijnwoordenspel.

Ton den Boon is woordenboekmaker (hoofdredacteur van de Dikke Van Dale) en taalpublicist. De afgelopen decennia publiceerde hij artikelen en boeken over taalverandering in de breedste zin van dat woord.

Lees meer