De basis

Voorzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789077695012
Uitgever: Minestrone Culinaire Uitgeverij
Verschijningsvorm: Hardback
Auteur: F. Verheyden
Druk: 1
Pagina's: 320
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2004
NUR: Basis kookboeken

DE BASIS is het eerste boek van Homarus Culinaire Uitgeverij. Het is een statement: wie wil koken kan niet zonder de basis, wie wil experimenteren nog minder. In dit boek vindt de lezer 150 basisrecepten die elke amateurkok bij de hand moet hebben.Eenvoudige recepten mét fotoZo is er het klassiek recept voor erwtensoep en consommé, de beste bereidingstechniek voor aardappelpuree, frieten, aardbeienconfituur, bladerdeeg, biscuit en sausen als mayonaise, pesto, béarnaise en witte wijnsaus. Alles overzichtelijk verdeeld in korte hoofdstukken. Ook wie nu eindelijk het verschil wil weten tussen snijtechnieken als brunoise en julienne of hoe men vlees moet opvullen zonder dat de vulling er tijdens het braden uitloopt kan in DE BASIS terecht. Alles waarheidsgetrouw geïllustreerd. Elk basisrecept, hoe eenvoudig ook, is van een foto voorzien.Basisrecepten van de toekomstMaar de auteurs, Filip Verheyden en fotograaf Tony Le Duc, gaan nog een stap verder. Zij gingen ook op zoek naar innoverende bereidingswijzen en technieken, basisbereidingen die nog maar net zijn ontwikkeld maar die stilaan hun plaats opeisen in de keuken van de 21ste eeuw. Denk aan espuma, nougatines en krokante lolly´s.