Karakter opbouwen

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789077662670
Uitgever: Fountain of Inspiration
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Booker Washington
Druk: 1
Pagina's: 202
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
NUR: Praktische filosofie

Booker Taliaferro Washington (1856-1915), de voormalige slaaf en oprichter van Tuskegee Instituut, was een belangrijke opvoeder, auteur en staatsman die uit de slavernij opstond en een internationale bekendheid werd. Als een zwarte man in Amerika in tijden van extreme raciale onrust, had hij het voorrecht om persoonlijk kennis te maken met prominente publieke figuren, zoals Theodore Roosevelt, Andrew Carnegie, Frederick Douglass, H.G. Wells en Mark Twain.

Hij was slechts vijfentwintig jaar oud toen hij "Tuskegee Normal and Industrial Institute" stichtte op 4 juli, 1881. Hij begon met absoluut geen kapitaal en bouwde de instelling op puur vertrouwen en vastberadenheid. Vrijwel elk gebouw op de campus werd gebouwd door Tuskegee studenten, en zij vervaardigden zelfs voor de slaapzaal de kussens en matrassen.

Dit boek bevat een reeks van toespraken die hij wekelijks hield voor de studenten. Hij legt grote nadruk op het ontwikkelen van de juiste waarden en normen bij zijn studenten, zodat zij uiteindelijk een karakter zouden ontwikkelen waar zij hoog om werden geprezen.

Lees meer