De beste plaats veroveren

Voorzijde
Achterzijde
81,27
Met 5% studentenkorting
Voor 77,21 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789077662410
Uitgever: Fountain of Inspiration
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Orison Swett Marden
Druk: 1
Pagina's: 814
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
NUR: Praktische filosofie

Orison Swett Marden(1850-1924) was een Amerikaanse spirituele auteur die deel uit maakte van de beweging van het nieuwe denken. Hij was de zoon van arme ouders, geboren op een boerderij New England (U.S.A.) in 1850. Hij studeerde aan de Universiteit van Boston, en aan het seminarie van Andover. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Boston in 1871, vervolgens afgestudeerd als arts aan Harvard in 1881 en studeerde daarna nog aan de School of Boston voor retoriek.

Dit boek is de vertaling van "Pushing to the front" en werd gepubliceerd in 1894. Het boek groeide uit tot een van de klassiekers in de geschiedenis van boeken voor persoonlijke ontwikkeling. Mensen zoals Henry Ford, Thomas Edison, Harvey Firestone en J.P. Morgan citeren het boek als hun persoonlijke inspiratie. Orison S. Marden schreef vervolgens nog meer dan 20 boeken over succes, de ontwikkeling van wilskracht en positief denken. In 1897 richtte hij "Success Magazine" op. Het tijdschrift behaalde toen een oplage van bijna een half miljoen exemplaren, hetgeen betekent dat het werd gelezen door twee tot drie miljoen mensen.

Zoals veel voorstanders van het nieuwe denken geloofde Orison Marden dat onze gedachten ons leven en onze levensomstandigheden beïnvloeden. Hij zei: "Wij scheppen de wereld waarin we leven en geven vorm onze eigen omgeving." Maar hoewel hij vooral bekend is om zijn boeken over financieel succes, heeft hij altijd benadrukt dat dit pas kan ontstaan als gevolg van het cultiveren van iemands persoonlijke ontwikkeling: "De gouden kans die jij zoekt is in jezelf al aanwezig. Het is niet in jouw omgeving; het is niet geluk of toeval of de hulp van anderen; het is alleen in jezelf."

Hij heeft zonder twijfel de kloof tussen overbrugt tussen de oude, beperkende opvatting over succes en de nieuwe, ruimere denkbeelden populair gemaakt door, zoals Napoleon Hill, Clement Stone, Dale Carnegie, Og Mandino, Earl Nightingale, Norman Vincent Peale en hedendaagse auteurs Stephen R. Covey, Anthony Robbins, en Brian Tracy.

Lees meer