Wildgroei / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
24,50
Met 5% studentenkorting
Voor 23,28 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789077478509
Uitgever: Zwerk
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Rob Hengeveld
Druk: 1
Pagina's: 352
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2013
NUR: Omgevingswetenschappen Mens en maatschappij algemeen

Na een lange geschiedenis van consumptie raken we door onze grondstoffen heen, terwijl de wereld verstikt raakt in allerlei afval. Met een mogelijke ontwrichting van samenlevingen tot gevolg.

In Wildgroei, de vertaling van Wasted World, geeft Professor Rob Hengeveld een integrale visie op de huidige mondiale ontwikkelingen. Glashelder toont hij de lezer dat het aanpakken van individuele problemen onmogelijk kan werken zolang hun oorzaak niet wordt aangepakt: onze onstuimige bevolkingsgroei die gepaard gaat met toenemende persoonlijke verlangens.

Dit boek beschrijft het volledige proces van gebruik, verspilling en recycling van energie, materiƫle hulpbronnen en ruimte. Het gaat over de manier waarop wij ons milieu vernietigen en hoeveel tijd er nog rest om daar iets tegen te doen. Uit zijn betoog spreken een diepe liefde voor onze planeet met alles wat daarop leeft en een groot respect voor wat de mens heeft bereikt.

Overzichtelijk, objectief, diepgaand en meeslepend, maar ook confronterend, alarmerend en emotionerend. Dit is een boek dat iedereen zou moeten lezen om meer inzicht te krijgen in de processen die gaande zijn in onze wereld en de prijs die we daarvoor moeten betalen.

"Als je maar een boek leest over de wortels van onze hachelijke milieusituatie, zorg dan dat het dit boek is." - Dan Simberloff, Universiteit van Tennessee

Lees meer