Zelfhelend vermogen bij psychische klachten / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789077478370
Uitgever: Zwerk
Pagina's: 312

Een boek vol inspirerende ervaringen van mensen met psychische klachten, en ggz-professionals, die hun klachten hebben verlicht met complementaire en alternatieve methoden. Met praktische tips om deze methoden toe te passen.

Dit boek slaat bruggen. Tussen de wereld van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en die van de complementaire en alternatieve gezondheidszorg; tussen persoonlijke ervaring en wetenschap en tussen de professionalisering in de wereld van complementaire en alternatieve methoden en beleidsinitiatieven in de ggz.

Vol met concrete voorbeelden hoe in de geestelijke gezondheidszorg complementaire en alternatieve methoden een plek hebben gekregen. Een veelzijdig boek, over de essentie van zelfhelend vermogen en hoe dit te ontwikkelen en te verdiepen. Voor een ieder met psychische klachten, en om anderen hiermee bij te kunnen staan.

"Dit boek van Sylvia Saakes maakt het belang van de visie, wensen en behoeften van de patiënt/cliënt nog eens goed duidelijk. Dit kan voor anderen waardevol zijn wanneer zij zich geconfronteerd zien met een ernstige psychische ziekte."

Uit het voorwoord van Rogier Hoenders, psychiater en leidinggevende van het centrum integrale psychiatrie, Lentis, Groningen.

Sylvia I. Saakes studeerde psychologie en politieke wetenschappen. Ze schrijft vanuit haar ervaring met psychische klachten, jarenlang onderzoek en werkervaring in crisisgebieden (Latijns-Amerika). Tegenwoordig heeft zij haar eigen praktijk, werkt als trainer en onderzoeker en geeft advies ten aanzien van beleid in de geestelijke gezondheidszorg.

Na drie boeken in Latijns-Amerika, verscheen onlangs haar boek De logica van een crisis (ISBN 978 90 77478 36 3) bij ZWERK Uitgevers.

Lees meer