Als het hek van de dam is ... / druk 1

Voorzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789077478356
Uitgever: Zwerk
Pagina's: 176

In dit boek beschrijft de auteur, als professioneel dromenanalist met een incestverleden, hoe de door haar opgetekende dromen haar de waarheid lieten zien over hoe zij als kind seksueel werd misbruikt door een familielid. Een waarheid die jarenlang heeft gesluimerd en grote impact had op alle facetten van haar leven, totdat de herinneringen uiteindelijk werden hervonden.

Zonder zichzelf te ontzien, vertelt Hanny Lynch haar levensverhaal, afgewisseld met beschrijvingen en analyses van haar dromen van voor en tijdens het verwerkingsproces.

Het boek geeft inzicht in de basismethoden van de droomanalyse, gestoeld op de idee├źn van Jung, maar ook andere methodes en inspiratiebronnen komen aan de orde. Zo wordt duidelijk hoe dromen je de weg kunnen wijzen naar de herkenning van zaken die spelen of gespeeld hebben in je leven en hoe dromen je meer inzicht kunnen geven.

Dit boek beschrijft bovenal een dappere, inspannende zoektocht naar de waarheid en de reactie van de omgeving op deze waarheid en het taboe dat incest nog steeds is.

De fascinatie die Hanny Lynch (1952) kreeg voor dromen en droomanalyse, was zo groot, dat zij van haar passie haar werk heeft gemaakt. In 1997 startte zij haar succesvolle praktijk voor droomwerk. Naast het geven van droomconsulten, begeleidt zij groepen in workshops en cursussen en geeft zij lezingen over dromen.

Lees meer