Afblijven of ik bijt / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789077462263
Uitgever: Bloemendal Uitgevers

Iedereen is ze wel eens tegengekomen: honden die heel agressief worden als ze aan het eten zijn, die grommen als ze op de bank liggen of die geïrriteerd hun lip optrekken als ze op een bot knagen en iemand te dichtbij komt. Dit is een verrassend veelvoorkomend probleem. Maar gelukkig kan het vaak met succes opgelost en zelfs voorkomen worden.

Dit boek geeft een complete stap-voor-staphandleiding die helpt bij het herkennen, beoordelen en behandelen van honden die voorwerpen of mensen verdedigen.

Jean Donaldson, tevens auteur van Hondencultuur, schreef dit boek om jouw gemoedsrust en jouw band met je geliefde huisdier te herstellen.

Recensie(s)

Verschillende uitingen van agressie bij de hond worden toegelicht: dreigen, bewaken en verdedigen van bezit, lichamelijke aanraking. Het herkennen en erkennen van een agressieprobleem met daarbij de aanbevolen oefening en therapie worden stapsgewijs behandeld. Geschikt voor allen die met honden werken en trainen. De oefeningen vergen inzicht en geduld. Voor de leek zullen de gebruikte termen aanvankelijk moeilijk zijn. Bevat verklarende woordenlijst, literatuuropgave, adressenlijst van vereniging van gedragstherapeuten voor honden. De auteur is opleider voor hondengedragstherapeuten. De vertaalster heeft ervaring in deze branche.

Lees meer