Dronescapes

de nieuwe luchtfotografie van Dronestagram

Voorzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789077438039
Uitgever: Lannoo
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Ayperi Karabuda Ecer
Druk: 1
Pagina's: 0
Taal: Nederlands
NUR: Fotografie, film, video als kunstvormen

Sinds een paar jaar vliegen drones, ooit ontwikkeld voor militair gebruik, op allerlei manieren ons dagelijks leven binnen. En niet alleen als mogelijke pizzabezorger, maar vooral als kleine, wendbare 'vliegende camera'. Drones maken luchtfotografie bereikbaar en betaalbaar - en de resultaten zijn verbluffend.

In dit boek, samengesteld door de website Dronestagr.am en de gerenommeerde fotoredacteur Ayperi Karabuda Ecer, vind je de 250 beste dronefoto's ter wereld. Zo zweef je in vogelvlucht over het beeld Christus de Verlosser in Rio de Janeiro, kijk je een vliegende adelaar recht in de ogen en werp je een duizelingwekkende blik op een van de hoogste watervallen van Mexico. Naast schitterende beelden krijg je in dit boek volop informatie over de achterliggende technieken en tips voor het zelf aanschaffen en gebruiken van een drone voor fotografie.

Dronestagr.am bestaat sinds 2013 en is wereldwijd de grootste website gewijd aan dronefotografie, met bijna 10.000 actieve gebruikers uit meer dan 70 landen en een beeldbank van ruim 20.000 foto's. Ayperi Karabuda Ecer werkte voor Reuters, was hoofdredacteur van Magnum Photos Paris en voorzitter van de jury van de World Press Photo. Zij heeft meerdere bekroonde fotoboeken en multimediaproducties op haar naam staan.

Lees meer