Een gezinsdrama. Kinderdoding gevolgd door zelfdoding. Verhalen van betrokkenen.

verhalen van betrokkenen

Voorzijde
16,00
Met 5% studentenkorting
Voor 15,20 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789077024546
Uitgever: Uitgeverij De Graaff
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Cornelie van Well
Druk: 1
Pagina's: 96
Taal: Nederlands
NUR: Geestelijke gezondheidszorg Psychologie algemeen

Het eerste boek van Cornelie van Well - Kort maar krachtig - gaat over extreem kleine mensen. De aanleiding hiervoor was het overlijden van een meisje met achondroplasie (dwerggroei). De moeder had grote problemen met de in haar ogen niet-perfecte dochter. Zij doodde haar beide kinderen, en zichzelf. Deze ingrijpende gebeurtenis vond 25 jaar geleden plaats, maar staat nog steeds helder in de herinneringen van alle betrokkenen.

Sindsdien schreef Cornelie nog acht boeken, volgens dezelfde goed ontvangen opzet: diepte interviews in combinatie met de mening van deskundigen. De tragiek van 25 jaar geleden komt in Kort maar krachtig begrijpelijkerwijze slechts zijdelings aan de orde. Nu is de tijd aangebroken om terug te kijken op de gebeurtenissen van destijds.

Cornelie interviewde de direct betrokkenen en de hulpverleners van destijds, waaronder de politierechercheurs, de begrafenisondernemer, buren en vrienden. Zij konden zich die zwarte dagen nog goed herinneren, dat blijkt uit de interviews. De bijzondere wijze waarop de vader vrij snel de buurt betrok bij de rouwverwerking ligt ook nog vers in het geheugen en blijkt betrokkenen geholpen te hebben de gebeurtenissen een plaats te geven.

Deskundigen op het gebied van 'zelfdoding na doding' maken de vergelijking tussen toen en nu: hoe zou een enigszins vergelijkbare situatie met een depressieve moeder met suïcidale neigingen vanuit de huidige inzichten benaderd worden?

Alhoewel het beschreven drama gelukkig uitzonderlijk is, geeft het boek zinvolle en bruikbare handvatten voor hulpverleners in de breedste zin van het woord.

Lees meer