Goede kanker bestaat niet! Een ervaringsverhaal over schildklierkanker Reeks Zorgindruk

een realistisch ervaringsverhaal over schildklierkanker

Voorzijde
Achterzijde
15,00
Met 5% studentenkorting
Voor 14,25 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789077024478
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Anke van Haften
Druk: 1
Pagina's: 112
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
NUR: Gezondheid algemeen

"Soms sta je versteld wat mensen allemaal kunnen uitkramen. Is dat uit onnozelheid, onwetendheid of gewoon omdat ze zich geen houding weten te geven als het gaat om een ziekte als kanker? Ik prent mezelf in dat het goed bedoeld is, maar een knagend gevoel blijft achter. 'Gelukkig heb je de goede kanker' klinkt nog na in mijn hoofd. Goede kanker? Bestaat die dan?"

Anke van Haften kreeg in april 2012 de diagnose schildklierkanker. In 2013 werkte ze mee aan het boek Gezichten achter schildklierkanker en gaf ze het startschot voor de schildklierkankerrun in Leiden. Na de diagnose hield ze een jaar lang een dagboek bij. Vanaf januari 2014 verscheen dit dagboek in een wekelijkse column op de website van SON (Schildklier Organisatie Nederland). Deze columns zijn in dit boek gebundeld tot een realistische, soms pijnlijke, maar met een gezonde dosis humor gebrachte weergave van een jaar. Veel schildklierkankerpatiƫnten zullen zich in deze verhalen herkennen.

"Het boek is (...) niet alleen een grote steun voor alle patiƫnten met schildklierkanker, maar verplichte kost voor alle artsen die het begrip 'goede kanker' nog in hun vocabulaire hebben en eigenlijk voor iedereen die begaan is met mensen om zich heen."

Prof.dr. J.W.A. (Jan) Smit, internist-endocrinoloog

hoofd Afdeling Interne Geneeskunde, Radboudumc

Lees meer