Psychomotorische therapie in de praktijk / druk 1

ervaringsgericht behandelen door vaktherapeuten

Voorzijde
43,50
Met 5% studentenkorting
Voor 41,33 i
Levertijd: 5 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789076754499
Uitgever: Cure&Care
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: J. de Lange & R.J. Bosscher
Druk: 1
Pagina's: 296
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2005
NUR: Psychotherapie en andere therapie├źn

PSYCHOMOTORISCHE THERAPIE IN DE PRAKTIJK. Dit boek gaat over psychomotorisch therapie voor diverse vor- men van psychiatrische en psychosociale problematiek bij vol- wassenen en kinderen.

In twaalf hoofdstukken beschrijven ervaren psychomotorisch therapeuten diverse vormen van ervaringsgericht behandelen door middel van bewegings- en lichaamsgeori eerde interventies.

Aan bod komen de behandeling van chronisch somatische aan-doeningen, de behandeling van negatieve lichaamsbeleving bij eetstoornissen en bij seksueel misbruik, en de behandeling van im-pulsregulatiestoornissen, angststoornissen en depressieve stoor-nissen. Verder zijn er bijdragen over psychomotorische therapie voor mannen die zijn vastgelopen in hun werk en voor mannen die hun partner mishandelen. Andere hoofdstukken richten zich op de diagnostiek van kinderen en jeugdigen, behandeling van jeugdigen in een semi-residenti setting en een training in stressmanagement voor jongeren met psychotische stoornissen. Het hoofdstuk over de narratieve benadering binnen de psy-chomotorische therapie laat het belang zien van verbale inter-venties binnen het ervaringsgericht behandelen.

Het boek besluit met twee beschouwende hoofdstukken. Het eerste is een kritisch overzicht van literatuur over lichaamsgerichte interventies in de psychotherapie en de gezondheidszorg. Het tweede, en laatste hoofdstuk van dit boek, gaat over de grenzen van de psychomotorische therapie in het beroepenveld van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland.

'Psychomotorische therapie in de praktijk'geeft vele aanknopings-punten voor psychomotorisch therapeuten. Daarnaast biedt het boek andere hulpverleners en ge eresseerden een boeiende ken-nismaking met de praktijk van de psychomotorisch therapie, en meer in het algemeen met de werkwijze van vaktherapeuten. Samen met het boek 'Een vak apart, artikelen over psycho-motorische therapie', wordt dit boek gebruikt binnen de op-leidingen tot psychomotorisch therapeut.

Lees meer