Psychologische interventies bij werkgerelateerde problematiek / druk 3

Voorzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789076754192
Uitgever: Cure&Care

Relatief gezonde mensen kunnen door omstandigheden op de werkplek in moeilijkheden raken. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld vermoeidheid, stress, alcoholgebruik, burnout en conflicten. Dit boek behandelt dergelijke werkgerelateerde psychische klachten.

Psychologische interventies bij werkgerelateerde problematiekis bedoeld voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg.

Werkgerelateerde problematiek is een voor psychologen relatief nieuw aandachtsgebied, dat nog veel onderzoek behoeft en waaruit veel vragen naar voren komen. Hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg hebben ook vaak niet direct een pasklaar antwoord op deze problematiek. Centraal in dit boek staan de vragen en problemen die vanuit de hulpverlening naar voren komen, waarbij het accent ligt op adequate diagnostiek, kortdurende behandeling, omgaan met conflicten en nieuwe inzichten. Ook wetenschappelijke inzichten over het ontstaan van burnout, psychologische interventies bij pijn, chronische vermoeidheid, en detectie en behandeling van alcoholgebruik komen aan de orde.

Over de auteur(s):

Cees van der Staak is als hoogleraar klinische psychologie verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, daarnaast is hij directeur van het Academisch Centrum Sociale Wetenschappen van de RU.

Ger Keijsers is als universitair docent werkzaam bij de sectie klinische psychologie van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Kees Hoogduin is als adviseur van de directie verbonden aan de HSK Groep en is voorzitter van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie.

Lees meer