(De)Signed - black on white / druk 1

50 years of visual statements

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar

Deze uitgave behandelt alle aspecten van het werk van Swip Stolk (1944) - grafisch ontwerper -, de onderlinge verbanden tussen zijn grafische ontwerpen en zijn beeldende werk, in het doorlopende experiment dat zijn oeuvre tekent en in het begrip visuele irritatie die hij in de loop der jaren ontwikkelde. Het is een document van een leven.

Swip Stolk neemt een bijzondere plaats in binnen het grafisch ontwerpen in Nederland. Zijn werk is al op meters afstand onmiddellijk als het zijne te herkennen, in dat eigen, unieke handschrift. Hij volgde de trends niet die er gedurende zijn leven ontstonden. Hij zocht consequent naar eigen antwoorden op de ontwikkelingen die gaande waren. Hij gaf niet alleen zijn idee├źn, maar ook het tijdsbeeld vorm. Hij maakte trends.

'Is getekend' bevat ontwerpschetsen uit vijftig jaar werk die het denken achter het ontwerpproces blootleggen en bevat uniek materiaal in zijn samenhang over een lange periode waarvan het grootste deel nooit eerder is gepubliceerd.

Zo is 'Is getekend', met zijn 1500 illustraties ook een document over Stolks geschiedenis in het grafisch ontwerpen in Nederland en het is - in de lijn van zijn manier van werken - gedrukt op verschillende papiersoorten en in verschillende technieken.

Lees meer