Sleutelhart

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789076407678
Uitgever: Tattwa, Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Mischa van Broekhoven
Druk: 1
Pagina's: 140
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Kinderboeken algemeen

Debuut op het gebied van kinderverhalen(6-12 jaar): het boek "Sleutelhart" geschreven door Mischa van Broekhoven, een aankomend talent.

Opa keek hem recht aan. Zijn oogopslag was helder maar Nicolaas twijfelde of de dief nog in zijn lichaam was. 'Hun verhaal', zei opa terwijl hij even slikte, 'mag nooit verloren gaan.'

Sleutelhart is het verhaal van Nicolaas, tien jaar en fervent sleutelverzamelaar,en zijn ontdekkingstocht door een lang verzwegen familiegeschiedenis. Waarvoor vluchtte Nicolaas'oma dertig jaar geleden, toen zij onder onopgehelderde omstandigheden om het leven kwam? Wie is Robin? Welke rol speelden de kerk en het geloof in het drama? En lukt het Nicolaas om de sleutel tot het mysterie te vinden, voordat zijn opa voorgoed verdwijnt achter het grijze gordijn van zijn dementie?

Mischa van Broekhoven (1972) studeerde Spaanse taal- en letterkunde in Nijmegen. Na haar studie werkte zij onder andere als vertaalster in Luxemburg. Zij is reislustig en geïnteresseerd in andere culturen en geloven, wat uiteindelijk ook terug te vinden is in haar debuut Sleutelhart. Met het schrijven van kinderverhalen is ze begonnen onder leiding van Bibi Dumon Tak.

Een boeiend en spannend verhaal, waarin 'de dief' als vertegenwoordiger van dementie een educatief karakter heeft, ook al klinkt dit tegenstrijdig.

Een nieuw schrijftalent dient zich aan.

Lees meer