De vuurdoop / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar

Brian Allen, de gedreven journalist van de Bakerville Post, heeft net zijn interview met de ter dood veroordeelde seriemoordenaar Kenneth Blackman afgerond als hij een merkwaardige misdaad op het spoor komt. Bij de politie worden meldingen gedaan van ongelukken waarbij mensen levend verbranden in hun auto. De politie legt eerst geen verband tussen de zaken, maar Brian wel. Hij komt erachter dat er een aantal keren een briefje bij de latere slachoffers is achtergelaten, met de naam Taqtepitec, een Uptalagod er op.

Hij ontdekt dat de mensen allemaal hun autogordel nog om hadden. Zijn zoektocht leidt hem naar een duister videobedrijf. Hij ontmoet een gestoorde man, die in een inrichting woont, geen woord zegt, maar woedend wordt als zijn medebewoners een video willen opzetten. En uiteindelijk moet Brian zijn eigen vuurdoop ondergaan.

Deze spannende misdaadroman houdt de aandacht tot het verrassende einde toe moeiteloos vast. Het boek is vlot geschreven en goed opgezet. Een aanwinst voor de misdaadliteratuur.

Deze titel is ook als luisterboek verschenen. Zie

http://www.lecticus.nl

Lees meer