De vergelding / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar

De vergelding

door Olaf Andersen [Thrillers en misdaadverhalen]

Aan het begin van deze eeuw is Nederland in verval. Politieke onlusten kruipen steeds dichter naar het hart van de samenleving. Het hoogte- of eigenlijk dieptepunt is de aanslag op de koning.

Het glas van de Gouden Koets vliegt alle kanten op en de Koning zakt dodelijk geraakt weg. Verderop wachten ministers en kamerleden tevergeefs op de aankomst van de Koning. Als de harde hen uiteindelijk bereikt, is de chaos in Den Haag al niet meer te overzien. Een CNN-verslaggever vat de gebeurtenissen als volgt samen: "Wie getuige is geweest van dit proces zal het nooit kunnen verklaren. Wie aan de zijlijn staat, is te verbijsterd om zelfs maar aan een verklaring te kunnen denken."

De hoofdpersonen gaan op zoek naar de daders van de aanslag en in feite ook naar de oorzaak van de onlusten. Deze speurtocht voert terug tot diep in de 16e eeuw toen ook een andere Oranje vermoord werd.

Hun opponenten zijn personen op diverse strategische posities in de samenleving die via ragfijne draden met elkaar verbonden zijn.

Lees meer