Modern koken in Nederland De Veluwe (Heruitgave)

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
14,95
Met 5% studentenkorting
Voor 14,20 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789075979039
Uitgever: KunstMag
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: E. van Veluwen
Pagina's: 146
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2008
NUR: Basis kookboeken

Eric van Veluwen, patron cuisinier van Landgoed Rhederoord was één van de eerste koks in Nederland die op een culinair hoog niveau biologisch kookte. Hij weet ‘oude’, beproefde, biologische waarden te combineren met nieuwe, opwindende receptuur, gebruikmakend van bijzondere, soms eeuwenoude streekproducten van de Veluwe. In Modern Koken in Nederland staan recepten die snel en gemakkelijk zijn, maar ook recepten van vroeger die bijna niemand meer kent maar die niet verloren mogen gaan. Eric van Veluwen is behalve topkok ook groot pleitbezorger van biologische producten. Hij is betrokken bij de taskforce “Biologisch, eigenlijk heel logisch”, een project van o.a. het ministerie van Landbouw. Hij verricht werkzaamheden voor “Biologica”, het landelijk platform voor biologische voeding en landbouw, hij helpt mee om het “Eko-keurmerk” een gezicht te geven en hij is actief betrokken bij “De Week van de Smaak”.