Groot Surinaams kookboek (Heruitgave)

met exotische Creoolse, Hindoestaanse, Indonesische, Chinese en Europese gerechten

Voorzijde
22,95
Met 5% studentenkorting
Voor 21,80 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789075812060
Uitgever: Uitgeverij Dubois
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: A.A. Starke & M. Samsin-Hewitt
Pagina's: 336
Taal: Nederlands
NUR: Non-fictie informatief/professioneel algemeen

Goed koken is een kunst

Het vraagt inzicht van vakmensen om de kunst van het koken goed over te brengen. Wat tot nu toe ontbrak is een goed kookboek, waarin de gerechten van Suriname duidelijk zijn omschreven.

Dit standaardwerk over de Surinaamse keuken is uitermate geschikt om als leerboek dienst te doen en het zal dan ook als verplichte literatuur worden gebruikt, zowel op de dagschool als de avondcursussen voor volwassen.

Verder is het boek bestemd voor de Surinaamse bevolking. Ook voor Nederlanders, die de sleur van de gebruikelijke maaltijd willen doorbreken en iets anders willen koken, is dit kookboek een uitstekende handleiding. Voor hen speciaal en voor de Surinamers in Nederland is een hoofdstuk opgenomen over hoe men Surinaamse gerechten kan bereiden met Nederlandse produkten.

Wat staat er zoal in dit kookboek?

Dit complete naslagwerk van de Suriname keuken geeft in meer dan 300 pagina's een keur van gerechten, zowel voor de eenvoudige als de fijne keuken.

De recepten zijn afkomstig van de Creoolse, Hindoestaanse, Indonesische en Chinese bevolkingsgroepen van Suriname.

Het boek geeft duidelijk uitleg over de grondbeginselen van de Surinaamse keuken. Ook worden praktische tips gegeven om de gebruiker vertrouwd te maken met variaties bij het bereiden van tropische producten.

Alle in dit boek opgenomen recepten zijn op de huishoudschool beproefd en hebben veelvuldig hun waarde in de praktijk bewezen. Ook bevat het boek o.a. een hoofdstuk over het doel van de voeding en talloze tips met betrekking tot verstandig en gezond eten. Vandaar dat deze unieke verzameling van authentieke recepten uit Suriname een betrouwbare en wellicht onmisbare gids is bij het vergroten van uw gastronomische mogelijkheden.

Bovendien is het kookboek gemakkelijk te gebruiken door de uitgebreide hoofdstukindeling, het alfabetische onderwerpenregister en de verklarende woordenlijst. In deze lijst worden de Surinaamse termen en begrippen duidelijk omschreven. Kortom, dit kookboek bevat vele honderden originele recepten, waarmee u de meest verrukkelijke gerechten kunt bereiden en die u in het algemeen zelf gemakkelijk kunt klaarmaken.

Lees meer