Durven geloven

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789075569575
Uitgever: Ekklesia
Auteur: Frère Aloïs Taizé
Pagina's: 112

Het geloof in God wordt in twijfel getrokken. Want als God bestaat, waarom is het kwaad dan zo machtig? Hoe moeten we ons voorstellen dat God alomtegenwoordig is? Kan God zich bezighouden met het universum en tegelijk met ieder mens afzonderlijk?

De prior van Taizé snijdt deze vragen aan in dit boek. Hij laat zien hoe hij zijn geloof 'probeert te denken'. Ook vertelt hij hoe de gemeenschap van Taizé de grote christelijke feestdagen viert. Want door het vieren van de mysteries van het geloof worden veel van deze dingenbegrijpelijker.

Frère Aloïs laat in dit boek zien wat de wereldwijde kerk op haar hoogtijdagen viert. Hij ontsluit een deel van het geheim achter elk feest. En wijst zo een weg naar God en zijn Stem verstaan.

Bij elke hoogtijdag is een kunstwerk uit Taizé afgebeeld, waaronder verschillende van de mooie glas-in-lood ramen uit de Kerk van de Verzoening in Taizé. Deze kunstwerken brengen de kern van de feesten op een eigen manier dichterbij.

Broeder Aloïs biedt gezichtspunten en legt accenten die anderen, vooral ook jonge mensen, verder helpen op hun weg met God. Gezichtspunten die hem ook zijn ingegeven door wat hij gezien heeft bij zijn broeders, die bij achtergestelde mensen wonen op verschillende continenten, en door ontmoetingen met jongeren over de hele wereld. Daardoor is dit boek een levend getuigenis van de christelijke hoop.

Lees meer