De dikke blauwe / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789075458732
Uitgever: Lenthe Publishers BV

De Dikke Blauwe, Filanthropium jaargids 2014-2015 voor beheerders, besteders en donors van 6 miljard geefgeld.

Uitgever: Lenthe Publishers

Verkoopprijs: 24,96

Onder redactie van drs. Edwin Venema, Charles Groenhuijsen

Verschijnt: vanaf 9 april 2014

372 pagina's

De Dikke Blauwe, Filanthropium Jaargids 2014-2015 is het eerste, journalistieke filantropie-brede overzicht van ons 'Land van Goed Doen'. De redactie van het bestuurders-opinieblad Filanthropium Journaal becommentarieert hierin op kritische en geheel eigen wijze onze 'charity economy', waarin jaarlijks ruim 6 miljard euro vrijwillig geefgeld beschikbaar is voor het goede doel.

Deze Jaargids richt zich zowel op de huidige bestuurders in de filantropiesector die geefgeld beheren en besteden, als op alle schenkers en potentiële private initiatiefnemers die zich oriënteren op de filantropische marktplaats, maar een integrale wegwijzer & duider node ontberen.

Zij vinden in deze jaargids 2014-2015 o.a.:

* jaaroverzichten & (wetenschappelijke) artikelen over filantropie door gerenommeerde (gast)auteurs

* 'Blue Pages': registers van filantropiebestuurders op naam én op doelbesteding

* Filanthropiums 'Hot Hundred': de TOP 100 invloedrijkste personen van filantropisch Nederland

* filantropische paspoorten van bestuurders en organisaties uit de Nederlandse filantropie

* vele nuttige adressen en url's in de Nederlandse filantropie

De Dikke Blauwe, Filanthropium Jaargids 2014-2015 is een uitgave van Lenthe (www.lenthe.nl), specialist in uitgaven op het gebied van filantropie, mede mogelijk gemaakt door Lenthe Foundation (www.lenthefoundation.nl).

Meer info: www.filanthropium.nl | www.dedikkeblauwe.nl

De Dikke Blauwe voor verschijning al toe aan 2e druk!

Na aankondiging van 'De Dikke Blauwe', Filanthropiums jaargids 2014-2015, vorige week is een run ontstaan in de voorverkoop. Bij het ter perse gaan van dit Journaal was al meer dan 75% van de eerste oplage bij voorintekening verkocht. Uitgever Lenthe Publishers heeft daarom nu reeds besloten tot een tweede druk om aan de vraag van met name vermogende Nederlanders en hun financiele adviseurs te kunnen voldoen. 'De Dikke Blauwe' is te koop via www.dedikkeblauwe.nl en kost 22,50,-

De eerste Filanthropium Jaargids 2014-2015 voor beheerders, besteders en donors van 6 miljard geefgeld verschijnt op 9 april onder de titel 'De Dikke Blauwe', genoemd naar huiskleur en omvang van deze pioniersuitgave. Het eerste exemplaar wordt in het Haagse perscentrum Nieuwspoort in ontvangst genomen door staatssecretaris Fred Teeven.

De 'Dikke Blauwe' wijkt in veel opzichten af van bestaande gidsen en naslagwerken door de journalistieke aanpak. Filanthropiums jaargids wil een 'state of the union' van de Nederlandse filantropie zijn en schetst jaarlijks de contouren van het 'Land van Goed Doen'. Focus valt hierbij niet, zoals gebruikelijk, op de organisaties, maar op de toezichthoudende en uitvoerende bestuurders in de sector.

Blue Pages: lekker anders

Behalve 'filantropische paspoorten' van zowel individuele bestuurders als organisaties, publiceert Filanthropium de gegevens van meer dan 1.000 bestuurders, onder andere gerangschikt op basis van de doelbesteding van hun organisaties. De data zijn afkomstig van Kennisbank Filantropie, de grootste databank van charitatieve organisaties in ons land.

Hot Hundred: verrassende lijst

Met spanning wordt ook uitgekeken naar de 'Hot Hundred' in de jaargids: een ranglijst met de 100 invloedrijkste personen in de Nederlandse filantropie 2014-2015. De Filanthropium-jury heeft uit een groslijst met meer dan 500 kandidaten op basis van scorekaarten met 5 wegingscriteria deze lijst samengesteld. En met zeer verrassende uitkomsten.

Topartikelen

De jaargids - onder hoofdredactie van Charles Groenhuijsen en Edwin Venema - bevat ook een groot redactioneel deel, waarin artikelen van gerenommeerde gastauteurs zijn opgenomen die alle verschillende facetten van filantropie beschrijven. Daarnaast zijn er filantropische jaaroverzichten en wordt de pionierseditie ingeleid met een groot artikel onder de titel 'Nederland: Land van Goed Doen'. Dit is een pittige Tour d'Horizon door de ongemeen dynamische markt van vraag en aanbod van private middelen voor het goede doel en het bevat een aantal opmerkelijke conclusies over de kerngetallen die binnen de sector tot op heden worden gebruikt.

Te koop

'De Dikke Blauwe', een uitgave van Lenthe Publishers, is vanaf medio april te koop voor 22,50 via www.dedikkeblauwe.nl.

Voor meer informatie: mail uitgever johan.dijk@lenthe.nl of hoofdredacteuredwin.venema@lenthe.nl

Lees meer