Bodemsignalen

praktijkgids voor een vruchtbare bodem

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
27,14
Met 5% studentenkorting
Voor 25,78 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789075280814
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: C. Koopmans
Druk: 1
Pagina's: 96
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2007
NUR: Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen

Aan het gewas kunt u de kwaliteit van uw bodem aflezen

Agrariërs letten vooral op hun gewassen. Maar juist ónder het maaiveld gebeurt het: een gewas is slechts een afspiegeling van de bodemgezondheid. Bodembeheer is dus minstens zo belangrijk als de zorg voor gewassen. Bodemsignalen geeft handvatten om ook úw bodembeheer te optimaliseren.

De bodem is de basis van uw bedrijf. Om deze vruchtbaar te houden moet u de bodem allereerst goed aanvoelen. Zelfs letterlijk: pak eens een handje grond of graaf een profielkuil. Dit geeft informatie die samen met grondbemonstering een beter totaalbeeld oplevert. Hoe herkent u bijvoorbeeld een zuurstoftekort? Signalen hiervoor zijn blauwe plekken in de bodem. En heeft u de wortels van het gewas wel eens nader bekeken? Deze geven informatie over de aanwezigheid van storende lagen in de bodem.

Bodemsignalen bevat vele adviezen en technieken waarmee elke agrariër direct aan de slag kan. Hiermee krijgt u uw bodembeheer optimaal van de grond. Praktisch bodembeheer is ook leuk, zo ervaren de vele boeren die dieper dan het maaiveld kijken.

Lees meer