Vrouw[en]zaken / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789075280487
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: J. de Koning
Druk: 1
Pagina's: 96
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2004
NUR: Economie en bedrijf algemeen

Vrouw[en]zaken gaat over de kansen voor (toekomstige) vrouwen in ondernemersland en de mogelijkheden op het platteland. Vooral het platteland heeft vrouwelijke ondernemers veel te bieden. Steeds meer vrouwen in dorpen en buitengebieden zien dan ook kansen om te starten met een eigen bedrijf.

De belangrijkste ingrediënten om een eigen bedrijf te starten is een flinke portie zelfkennis en een goed besef van de eigen motivatie. Verder is er voor het starten van een eigen bedrijf soms verrassend weinig nodig. Zoals onderneemster Marjon Edzes het zegt: Met één appelboom kun je al voor jezelf beginnen. Verkoop de appels, maak er cider van, organiseer een beeldenexpositie in de boomgaard.

De volgende stap is het uitwerken van plannen. Over klanten, de keuze van een bedrijfsnaam, samenwerking, bijscholing en nadenken over groei. Verder behandelt het boek het ondernemersplan, financiële regelingen, vergunningen en de keuze voor de juiste adviseur en begeleiding. Een uitgebreid overzicht van nuttige adressen maakt het boek compleet.

Inspirerende praktijkverhalen

Elk hoofdstuk bevat mini-interviews van vrouwelijke ondernemers. Kort en krachtig vertellen zij over de praktijk: hoe ze werk met zorgtaken combineren, de financiering regelen en netwerken. Het boek sluit af met vier bedrijfsreportages, van doorgewinterde onderneemsters over hun inspiratie, successen, tegenslagen en toekomstplannen. Kortom, verhalen van vrouwen die hun drijfveer serieus nemen en met succes een eigen onderneming opbouwen.

Lees meer