Schetsen aan een betere omgeving

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789075271904
Auteur: Lodewijk Wiegersma
Pagina's: 128

Prijsvragen zijn in de tuin- en landschapsarchitectuur een belangrijke graadmeter voor de stand van het vakgebied. Lodewijk Wiegersma dook uit de archieven elf prijsvragen op uit de periode 1947-1997. Op systematische wijze en voorzien van zijn eigen commentaar beschrijft hij de opgave, de winnaars en andere inzendingen en vat hij het jurycommentaar samen.

Bekende en minder bekende locaties passeren de revue: van de Westergasfabriek in Amsterdam en het Afrikaanderplein in Rotterdam tot de Haagse Dedemsvaartweg en de Maanderplas in Ede. Met dit boekje voegt Wiegersma een belangrijke publicatie toe aan de langzaam groeiende geschiedschrijving van de tuin- en landschapsarchitectuur in Nederland.

Van de besproken prijsvragen zijn de inzendingen afgebeeld, waardoor het boek ook een beeld geeft van het veranderende handschrift van de Nederlandse tuin- en landschapsarchitecten en de modes binnen het vakgebied.

Deze publicatie kwam tot stand dankzij financiele bijdrage van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL).

Lees meer