Landschappelijk wonen

Voorzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789075271492
Uitgever: Ronde Tafel, SU De
Auteur: Reina Bos, Jaap van den Bout, Leonie Rupert, Fleur van Dusseldorp, Jurgen van der Ploeg, Gepke Heun, Maarten Looise, Suzanne Mestrom & Hank van Tilborg
Pagina's: 384

LANDSCHAPPELIJK WONEN

34 voorbeelden van groen wonen in en om de stad

Landschappelijk wonen is een omvangrijk voorbeeldenboek dat 34 aantrekkelijke groene woonmilieus analyseert en illustreert. In een tijd waarin de Vinex-opgave vrijwel is ingevuld, plaatselijk krimp optreedt, naoorlogse wijken worden aangepakt en landbouwgebieden vrijkomen voor woningbouw, brengen de voorbeelden in dit boek de ambities voor groen wonen dichterbij.

Het boek bevat een selectie van bekende en onbekende, oude en nieuwe, grote en kleine Nederlandse voorbeelden, zowel buiten de stad als erbinnen. Het laat zien hoe de buurtjes en wijkjes even slim als zorgvuldig in elkaar zitten.

De voorbeelden worden ingeleid met bijzondere luchtfoto's van Karel Tome* en reportagefotografie van Hans Peter Fellmi en Daniel Nicolas. De projecten zijn aangevuld met persoonlijke verhalen van bewoners. Het thema wordt ingeleid door architectuurhistoricus Koos Bosma.

Tekst en onderzoek Faro architecten, H+N+S landschapsarchitecten, Palmbout Urban Landscape

Inleiding Koos Bosma

Fotografie Hans Peter Fellmi, Daniel Nicolas, Karel Tomei

Hard cover

24x32cm, 400 pagina's, full colour

ISBN 9789075271492

Prijs Û49,90

November 2011

Tot stand gekomen met een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor Architectuur

Lees meer